KiU vs KiPa tandemhiihto

10.9.2024

Tandemhiihdon voitto KiPalle tyylipisteillä Iltalennon yhteydessä järjestetystä Kiteen Urheilijoiden ja Kiteen Pallon tandemhiihdosta muodostui tuomaripelin sävyttämä kilpailu. Hieman yllättäen kisan voitto ei ratkennut hiihtoajan, vaan tyylipisteiden perusteella. 

KiPa oli kaiketi tähän varautunut, sillä se oli nimennyt hiihtoon edustajikseen pitkät miehet, Lassi Vasaraisen ja Jonne Matikaisen. 

Olikohan seuran taktiikkapalaverissa aavisteltu, että Iltalennossa tarvitaan tapahtuman hengen mukaisesti liitoa, jossa isokokoiset ja solakat urheilijat tuppaavat olemaan parhaimmillaan. 

Oli miten oli, Lassin ja Jonnen hiihtosuorituksessa nähtiin mäkihypystä tuttua v-tyyliä. Vaikutti hieman siltä, että hiihtäminen meni mutkapaikoissa ja osittain loppusuorallakin haarukoinniksi. 

Kiteen Urheilijoita edustaneet Anssi Hakulinen ja Sami Piiroinen sen sijaan luottivat vahvasti perinteiseen tyyliin, vaikka hiihtomatka oli 40 kilometrin sijasta 40 metriä. Kaikesta näki, että perinteisen tyylin taito on selkäytimessä. Hiihtäminen oli sulavaa, rytmikästä ja loppusuoralla suorastaan lennokasta.

 Tuomaristo oli hiihtäjien paremmuutta määritellessään vaikean tehtävän edessä; julistaako voittajiksi paremman ajan hiihtäneet perinteisen tyylin taitajat vai tekonurmella pitempään viihtyneet luistelutyylin käyttäjät. 

Pitkän pohdinnan tulos oli, että komea kiertopalkinto annetaan seuraavaksi vuodeksi Kiteen Pallolle. Palkinnon kylkiäisenä seura sai hoitaakseen kilpailuperinteen jatkamisen ensi syksyn Iltalennon yhteydessä. Haastettavan kilpakumppanin ja lajin seura saa valita omien mieltymystensä mukaan.

Anssi Hakulisen ja Sami Piiroisen kilpailusuorituksesta huokui perinteisen tyylin taito. Hiihtäminen oli sulavaa, rytmikästä ja loppusuoralla suorastaan lennokasta.

Lassi Vasarainen ja Jonne Matikainen ottivat vauhtia lisätäkseen käyttöön luistelupotkut. Vauhtia ne eivät kovin paljon lisänneet, mutta tuomaristoa ne miellyttivät.

Onnistunut kisa. Seuranne saa komean kiertopalkinnon lisäksi järjestettäväkseen ensi vuoden Iltalennon haastekilpailun, Anssi Hakulinen, vasemmalla, ja Sami Piiroinen saattoivat todeta Lassi Vasaraiselle ja Jonne Matikaiselle yhteistä potrettia otettaessa. 

Tero Nenonen ja Riitta Väistö Kiteen Urheilijoista luovuttivat kiertopalkinnon Kiteen Pallon joukkueelle.